Een voorproefje van de Zorg-infodag (1)

Nog een paar weken en dan is het 7 mei. De trouwe lezers van deze website en de Amyer Praot weten inmiddels wel dat er op 7 mei a.s. een Zorg-infodag wordt gehouden in de Amyerhoof. Het Buurtplatform is momenteel druk met de voorbereidingen en neemt u daar graag in mee met voorproefjes van wat u die dag kunt verwachten. Gaandeweg de voorbereidingen staan we er als Buurtplatform zelf van te kijken wat er allemaal is op het gebied van Zorg en waar we als inwoners van Amby gebruik van kunnen maken voor als het nodig zou zijn of voor als het al nodig is. Daar mogen we best trots op zijn! We kwamen er ook al snel achter dat we niet alles en iedereen kunnen uitnodigen voor 7 mei. Om die reden hebben we een selectie gemaakt zodat er voor iedereen echt wel iets is wat handig is om op 7 mei te weten te komen over het onderwerp “Zorg”:

  • Als je wil weten wat het aanbod is voor nu of later, voor jezelf of voor iemand uit je omgeving
  • Als je overweegt om in de Zorg te gaan werken: in de Zorg vind je bijna altijd wel werk dat bij jou past, als vrijwilliger maar ook als professional

Een belangrijk thema voor 7 mei is: “Hoe voorkom je dat je je zorgen moet gaan maken”? Of te wel: wat kun je allemaal doen om zo gezond mogelijk te blijven leven en zolang en zo goed mogelijk mee te doen aan van alles wat je leuk en belangrijk vind en ook als je al beperkingen hebt? We hebben een aantal mensen van organisaties uitgenodigd die vooral op het gebied van preventie veel te bieden hebben “van paplepel tot schoenlepel”.

En wie zijn er dan zoal op 7 mei?

Voorbeelden van organisaties die veel te bieden hebben op het gebied van preventie zijn o.a.:

  • Atteljee Ingel: sport- en medisch pedicure: om zo goed en zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van je voeten.
  • De Zorgwinkel Amby, waar u in een eerder artikel al het een en ander over hebt kunnen lezen.
  • Health Center Fysio Bastiaens: Voor sporters van alle leeftijden – en wie sport er tegenwoordig niet – hebben zij veel te bieden. En wanneer je, ook via hun, van eerdere klachten af bent, kun je ook bij hun terecht om te leren hoe je kunt voorkomen dat oude kwalen toch weer terug komen.?


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.