#PickItUp

Op zaterdag 25 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, gaat het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht (CNME) met #PickItUp aan de slag in de binnenstad van Maastricht. Doe mee met jouw club, school of buurtinitiatief en laat zien dat ook JIJ voor een schonere stad bent!

Vertegenwoordig je een vereniging, platform, school of gewoon je eigen straat of buurt? Doe mee, of je nu met z’n tweeën of met een grotere delegatie bent, en maak met CNME de omgeving Wyck Stationsplein/-straat zwerfafvalvrij. Vergezeld door een ludieke theater act, worden voorbijgangers aangespoord om óók hun afval in de prullenbak te gooien en laten we met z’n allen zien dat we Maastricht graag schoon willen houden. De prikker die je krijgt mag je houden, zo kun je later in je eigen woon-, werk- of leefomgeving ook het goede voorbeeld geven!

Wanneer: zaterdag 25 maart 2017, 12.00-15.00 uur
Start: Maastricht Centraal Station, Stationsplein
Aanmelden: stuur een mailtje naar meessen@cnme.nl en vergeet het aantal deelnemers niet te vermelden.

#PickitUp is een initiatief van de gemeente Maastricht en wordt uitgevoerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht (CNME). #PickItUp stimuleert buurtbewoners om gezamenlijk de wijk in te trekken om de strijd aan te gaan met zwerfafval. Acties worden ondernomen door buurtplatfora, lokale verenigingen en organisaties, maar ook gewoon door een handjevol actieve straatbewoners die aan de slag willen met het opschonen van hun eigen straatbeeld. #PickItUp ondersteunt al deze initiatieven door advies te geven en materialen te leveren die nodig zijn om een wijk of straat zwerfafval vrij te maken.

#PickItUp wil graag de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid (jij maakt het verschil!) vergroten onder de inwoners van Maastricht. Door samen actief zwerfafval aan te pakken, laten we met zijn allen zien dat we schoon genoeg hebben van zwerfafval, o.a. door het in de kijker zetten van gezamenlijk acties en deze als voorbeeld te laten dienen voor andere wijken in de stad Maastricht.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.