Een voorproefje van de Zorg-infodag (3)

De Zorg Infodag op 7 mei a.s. is er óók voor ouderen
Naarmate je ouder wordt, red je het niet altijd meer met de huis-, tuin- en keukenhulpmiddelen, maar is er soms méér hulp nodig. Gelukkig is het aanbod daarvan in Nederland en ook in Amby groot. Een aantal van deze aanbieders is te vinden in de Amyerhoof, op zondag 7 mei, van 11:00 tot 16:00 uur.

Als je niet van het ene op het andere moment geconfronteerd wordt met gebreken, komen de beperkingen vaak sluipenderwijs. Je doet wat je kan om de last die je daarvan ondervind te beperken, maar er kan een moment komen dat je onder ogen moet zien dat het beter is om overstag te gaan en op zoek te gaan naar hulp. Hulp bij het huishouden is dan vaak een eerste stap. Daarnaast kan het nodig zijn om hulp in te schakelen voor uw persoonlijke verzorging. Dan hebben we het niet over de kapper of de schoonheidsspecialiste maar over hulp bij het wassen, aankleden, wondverzorging en het toedienen van medicatie. In deze tijd is alles erop gericht dat mensen zolang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen en zorg die nodig is thuis krijgen. Maar desondanks kan er ook een situatie ontstaan waardoor het nodig is te verhuizen naar een zorgcentrum of een verpleegtehuis. Waar u ook woont, alles is er tegenwoordig op gericht dat u zelf zo veel en zo goed mogelijk wordt ondersteunt door de hulpverleners zodat u vooral kunt blijven doen wat wél kan. Naast de organisaties die we in eerdere artikelen al hebben genoemd, zijn er op 7 mei een aantal organisaties in de Amyerhoof die vooral gericht zijn op de ondersteuning van ouderen:

 

 

Medireva en de Zorgwinkel, met een groot aanbod van praktische hulpmiddelen om het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

 

 

Envida en Villa Keizerskroon: in levende lijve kunt u kennis maken met wijkverpleegkundigen van Envida die voor Amby actief zijn. Ook andere vertegenwoordigers van Envida en van Villa Keizerskroon zijn aanwezig. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over Hulp of Zorg bij u Thuis of over Wonen met Zorg. De Hagerpoort en de Zeven Bronnen zijn voorbeelden die we in Amby kennen. Belangrijk om te weten: u kunt tegenwoordig zelf kiezen uit een aantal organisaties die u de hulp of zorg kunnen bieden die u zoekt zodat die het beste past bij uw situatie!

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ): Vaak is een indicatie nodig om in aanmerking te kunnen komen voor zorg. De mensen van het CIZ kunnen u precies vertellen hoe dat tegenwoordig werkt.

Voor alle vormen van zorg geldt dat dat er ook nog heel veel tussenvormen zijn, die meer of minder geschikt kunnen zijn per situatie. Het voert te ver om dat allemaal hier te beschrijven. Ook over de kosten die de zorg met zich mee brengt kunnen we wel onze hele website vol schrijven. Dat gaan we niet doen, maar voor alles wat u wilt weten op het gebied van Zorg nodigen wij van het Buurt Platform Amby u graag uit voor zondag 7 mei a.s.!

Onder de noemer: “Jong geleerd is oud gedaan” is er op 7 mei een speciale gelegenheid voor kinderen die iets meer willen weten over EHBO. Via een “Beren-EHBO poli” worden uw kinderen gemotiveerd voor het volgen van een EHBO-cursus. Dit aan de hand van de behandeling van beren en knuffels die een ongelukje hebben gehad.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.