Het aftellen is begonnen… zondag 7 mei 2017 zorg-infodag

Op zondag 7 mei is het zover: dan opent de Amyerhoof tussen 11:00 en 16:00 uur de deuren voor een grote zorg-infodag. Voor alle belangstellenden, voor jong, oud en daartussenin. Een groot aantal professionele organisaties, zelfstandigen en vrijwilligersorganisaties presenteren zich die dag. Eén ding hebben zij gemeen: zij zijn in de buurt, als er zorg nodig is.

Deelnemers zorg-infodag: WMO Maastricht, De Zorgwinkel Amby, MediReva, Envida, Maasvallei, Sport Medisch Centrum Bastiaens, fysiotherapie, ergotherapie, de Koffiepot, Stichting MEE, Mondriaan, Trajekt, Sociaal Team, Mantelzorg Zuid, Zenzis, St. Horizon, EHBO dr. Stoops, Villa Keizerskroon, Atteljee Ingel, Wensambulance en Aandacht en zorg.

Organisatie en oppas

De organisatie van de zorgdag is in handen van Buurtplatform Amby, samen met een aantal studenten van Hogeschool Zuyd en Arcus college. Voor een passende kinderopvang – met een EHBO voor beren en knuffels – zorgen Sport Medisch Centrum Bastiaens en EHBO-vereniging dr. Stoops.

Preventie en zorg

De zorg-infodag is bedoeld voor iedereen die fit en gezond wil blijven, maar ook voor wie wil weten, waar zo nodig zorg en hulp te vinden is… Met andere woorden: “als een pleister plakken alléén niet genoeg is…”. Bijvoorbeeld

  •  als je te maken krijgt met ziekte of een handicap;
  •  hulp zoekt bij de opvoeding, of het omgaan met geld;
  •  als kind geen raad weet met de problemen van je ouders;
  •  als oudere niet meer alles zelf kunt doen wat voorheen wél kon.

Recht op zorg

De zorgdag geeft ook informatie over de laatste veranderingen in de zorg: de zorg die je vroeger gewoon kreeg als er iets aan de hand was, is inmiddels niet meer zo vanzelfsprekend… Met de zorg-infodag wil het buurtplatform Amby laten zien, wat er zoal speelt op het gebied van zorg en wat er van mensen zelf wordt verwacht: hoe kun je zo lang mogelijk fit blijven, hoe kun je de inzet van zorg – waar dat kan – voorkomen. Maar ook: hoe en waar kun je zo nodig de juiste zorg en de juiste hulpmiddelen vinden. Gelukkig is er een geweldig uitgebreid, gespecialiseerd en goed aanbod van hulp en zorg – ook voor de inwoners van Amby – beschikbaar.

Werken in de zorg

En tot slot is dit ook een mooie gelegenheid om mensen kennis te laten maken met alle mogelijkheden voor zinvol, leuk en blijvend werk in de zorg. Zodat mensen in een “zorg-same(n)-omgeving” geholpen worden.

Dus – inwoners van Amby en andere geïnteresseerden – kom zondag 7 mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar de Amyerhoof, aan het Severenplein in Amby.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.