Gebruik volledige landingsbaan MAA een feit!

Het is zo ver! Sinds 6 december jl. mag Maastricht Aachen Airport (MAA) gebruik maken van de volledig beschikbare baanlengte voor startend verkeer. Daarmee is gebruik van de luchthaven voor zwaardere/zwaarder beladen toestellen (tussen 06:00 uur en 23:00 uur, met uitloop tot 24:00) mogelijk geworden.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen Wijbenga (VVD), heeft dit besloten, vooruitlopend op de wijziging van het Luchthavenbesluit. De minister verwacht dat het niet tot een andere conclusie zal leiden. Dat nieuwe (gewijzigde) Luchthavenbesluit laat nog even (tenminste een jaar) op zich wachten, omdat de aan te brengen correcties leiden tot het opnieuw doorlopen van de besluitvormingsprocedure. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om t.z.t. op het wijzigingsbesluit een zienswijze in te dienen. Zie voor de brief met het besluit aan de Tweede Kamer: Kamerstuk 31 936 nr. 429. MAA zal zo snel mogelijk (en doet dat inmiddels misschien al) gebruik gaan maken van deze nieuwe mogelijkheden. Dat zal ook in Amby leiden tot een andere beleving van de overkomende vliegtuigen.

Voor opmerkingen en klachten over hinder van MAA kan men zich melden bij het officiële klachtenbureau www.kicl.nl of bel 043-365 20 20.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.