Studenten brengen toegankelijkheid en levensloopbestendigheid van woningen in kaart

In 2017 hebben studenten van Hogeschool Zuyd een onderzoek ingesteld naar de leefbaarheid in Amby. Eén van de aandachtspunten die uit dit onderzoek is gekomen, is de toegankelijkheid tot woningen en winkels voor bewoners van Amby die minder goed ter been zijn. Een nieuwe groep studenten gaat hier nu dieper op in en heeft de opdracht gekregen om deze toegankelijkheid en de levensloopbestendigheid van woningen in kaart te gaan brengen. Met andere woorden: kunt u zich overal in Amby vrij en makkelijk voortbewegen als u gebruik maakt van een rollator, scootmobiel, rolstoel etc. En mocht u gebruik maken van deze hulpmiddelen: is uw woning hier dan wel geschikt voor? Hoe zit het met onze winkels en overige middenstand? Komt u hier zonder problemen binnen, zijn er aanpassingen zoals muurbeugels, zijn deuren breed genoeg en ga zo maar door. Vanaf 15 maart kan het zijn dat u de studenten tegenkomt en dat men met u in gesprek gaat. De bewonerscomitees alsmede Maasvallei zullen een aparte uitnodiging ontvangen om mee te doen aan dit onderzoek.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.