Kiezen voor Amby bij de Gemeenteraadsverkiezingen

De werkgroep Beperking overlast infrastructuur Amby heeft alle politieke partijen, die deelnemen aan de verkiezingen in Maastricht, benaderd met o.a. specifieke vragen over de effecten van MAA (Maastricht Aachen Airport) op Amby. Slechts vijf van de veertien partijen hebben de moeite genomen om te reageren op de mogelijk voor inwoners van Amby meewegende aspecten. Hun reacties komen er in het kort op het volgende neer:

50PLUS: “MAA mag haar activiteiten voortzetten of uitbreiden met inachtneming van de lokale regelgeving”.

Seniorenpartij Maastricht: “Seniorenpartij Maastricht is tegenstander van uitbreiding van het aantal vrachtvluchten van en naar Maastricht Aachen Airport. Het luchtverkeer heeft voldoende keuze om gebruik te maken van andere vliegvelden in de omgeving”.

Groen Links: “Wat ons betreft wordt het vliegveld gesloten. Wij zijn er van overtuigd dat het belang voor de regio in termen van economie gering is”.

D66: “Wij hebben een open oog voor deze nadelen. Wij vinden dan ook dat de gemeente de belangen van omwonenden van de luchthaven actief moet beschermen. De gemeente moet daarbij niet zo ver gaan dat ze de positieve effecten van de luchthaven voor de regio onmogelijk maakt”.

MOED: “We zijn het eens met het feit dat er niet genoeg gedegen onderzoek heeft plaatsgevonden”.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.