Aantal werkgroepen actieve bewoners groeit! (2)

Wij groeien. Zowel het aantal werkgroepen als het aantal actieve bewoners neemt gestaag toe. Op dit moment zijn onder andere de volgende werkgroepen actief.

  • Amby Energie Neutraal;
  • Beperking Overlast Infrastructuur Amby;
  • Breiclub Amby;
  • Klussenteam Amby;
  • Kookclub Amby;
  • Kratje Amby;
  • PURE Amby;
  • Toegankelijkheid Amby.

We stellen wederom een werkgroep aan u voor: Amby Energie Neutraal. Vaak realiseren wij ons het niet, maar de oplossing voor een probleem hoeft niet moeilijk te zijn. Afgelopen zomer hebben we door de (erg) hoge temperaturen menig peentje gezweet en waren de (mobiele) airco’s niet aan te slepen. Dit laatste heeft bij menig huishouden voor een aanzienlijk hoger energieverbruik gezorgd en, indien niet opgewekt uit duurzame bronnen, daarmee voor een verslechtering van het milieu. Het kan echter ook anders: door meer groen in je tuin te plaatsen en deze niet helemaal (onderhoudsvriendelijk) te betegelen, haal je gratis en voor niks natuurlijke koelmachines in huis! Loofbomen zijn stekkerloze airco’s: door verdamping via de bladeren zorgen bomen en planten voor verkoeling. Daarnaast zorgen bomen voor schaduw, waardoor ze enorm geschikt zijn om hitte tegen te gaan. Een gezonde boom heeft dezelfde koelcapaciteit als tien airco’s! Waarom dan niet een boom planten naast je huis? Daarmee houd je je huis koel. Waarom niet een boom planten bij de parkeerplaats? Zo houd je je auto koel. Een duurzame energiemaatregel: plant een boom!

Wilt u informatie met betrekking tot een werkgroep? Neem dan contact met ons op via info@buurtplatform-amby.nl.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.