Tijdelijke opheffing betaald parkeren Severenplein

Met ingang van 1 oktober a.s. zal het betaald parkeren op het Severenplein, en daarmee in heel Amby, voor de duur van een half jaar worden opgeheven. De gemeente Maastricht heeft dit besloten naar aanleiding van een in juni gehouden petitie, georganiseerd door bewoners, ondernemers en Buurtplatform Amby, waarin het overgrote deel van de respondenten liet weten tegen het betaald parkeren in Amby te zijn. De opheffing per 1 oktober is slechts een proef: in maart 2020 zal worden gekeken of deze maatregel niet tot ongewenste effecten heeft geleid, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat het aantal langparkeerders weer toeneemt en klanten van het winkelgebied hun auto’s niet meer kwijt kunnen. De brief van wethouder Krabbendam over deze maatregel is hier te lezen.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.