Hulp tijdens de coronacrisus

Voor de komende tijd zijn er enkele speciale hulpmogelijkheden opgezet in Amby. In samenwerking met geloofsgemeenschappen, het Sociaal Team (WMO), het Buurtplatform Amby en de gemeente Maastricht hebben wij voor u enkele mogelijkheden op papier gezet.

Boodschappenservice voor bewoners Amby
Woont u in Amby, bent u slecht ter been, senior, hulpbehoevend, of heeft men u geadviseerd verplicht binnen te blijven maar heeft u toch boodschappen of medicijnen nodig. Meld dit dan bij het Buurtplatform Amby via mail info@buurtplatform-Amby.nl of bel 06-36408424. Betrouwbare vrijwilligers verbonden aan het Buurtplatform Amby komen u helpen. Zij maken zich kenbaar en u weet van te voren Wie er bij u aan de deur komt. Vertrouwelijker kunnen wij het voor u niet maken.

Pastorale Zorg
Deze weken zijn weken vol zorg. In heel het land zijn mensen die getroffen worden door het corona-virus. Allereerst denken we aan alle zieken die er zijn, maar ook aan mensen die geliefden moeten missen. Wat een moeilijke periode maken zij mee. Dan zijn er veel mensen die met hart en ziel zich nu inzetten voor hun medemens in de ziekenhuizen. Geweldig. Ook vele anderen op andere terreinen. Heel mooi om te zien wat ieder doet. Maar er komt veel op hen af. Anderen worden getroffen door zorgen over hun werk of gezinnen. Graag willen we voor jullie bidden, een luisterend oor bieden of een zegen uitspreken. Als drie (protestantse) collega’s uit Amby, Heer en Berg en Terblijt bieden we onze hulp graag aan in deze moeilijke tijd. Via onderstaande gegevens kunt u/jij contact met ons opnemen. Graag wensen we ieder heel veel sterkte en Gods hulp en zegen toe.
ds. Jan Bosch (06-10711893, j.bosch11@icloud.com) van Amiecitia in Amby
ds. Ron van der Spoel (06-51787926, rvanderspoel@outlook.com) van het Leger des Heils
ev. Frederik Boersema (06-49942102, frederik@ifes.nl) van studentenwerk IFES

WMO- / Sociaal Team-vraagstukken
Voor WMO vragen verwijzen wij u graag naar het Sociaal Team:
– Telefonisch: 06-27850504
– Via de website: www.sociaalteammaastricht.nl

Katholieke kerk
Goede mensen van Amby, via deze weg willen we u ook vanuit de geloofsgemeenschap een hart onder de riem steken. Vooral als u persoonlijk getroffen bent door deze of een andere ziekte, of een dierbare bent verloren, heel veel sterkte! Fijn dat we op deze wijze via het Buurtplatform Amby met elkaar verbonden zijn. We willen als kerkgemeenschap vanzelfsprekend ons steentje aan bemoediging en praktische hulp bijdragen. Allereerst bidden wij, pastoor en kapelaans, graag voor u om bescherming en, als het nodig is, genezing. Ook andere gebedsintenties zijn van harte welkom. U kunt die opgeven per telefoon of mail. We hebben kloosters die ook voor uw intenties willen bidden (misintenties kunnen voor deze periode ook worden aangenomen, maar niet voor een publieke viering.) U bent ook de hele dag welkom in de kapel schuin achter de Kerk, te bereiken via het kerkhof of rechts langs het kerkgebouw. We zijn er ook voor u om u te woord te staan. Dat kan telefonisch, per skype, maar ook persoonlijk, bv. in de kerk, in de sacristie, op die tijden waarop normaal gesproken de H. Mis zou zijn. Dan stellen we namelijk de kerk open voor gebed en een kaarsje: Zondag van 10.00 tot 12.00; Dinsdag 9.00 tot 10.00; Donderdag 9.00 tot 10.00. Op de website www.parochiewalburga.nl vindt u onder het kopje spiritualiteit thuis ook verdere informatie voor spiritualiteit thuis, zoals Missen op de t.v. of internet, lezingen, de bijbel, geestelijke lezing, etc. Namens ons hele pastorale team: Heel veel sterkte! Gods zegen!
Pastoor de Jong, Padualaan 4, pastoordejong@gmail.com, 06-51177061
Kapelaan Slaven Brajkovic, Severenstraat 7, slavenbrajkovic@yahoo.com, 06-27501073
Kapelaan Pawel Zelazny, Severenstraat 7, paw.zelazny@gmail.com, 06-17971718

Steunpunt Corona
Het is een onzekere tijd. Daarom helpt de gemeente om antwoorden te vinden op vragen in de coronacrisis. En we helpen mensen die hulp zoeken of hulp willen bieden. Op de website van de Veiligheidsregio vindt u alle informatie over de afgekondigde maatregelen van het Rijk en wat deze voor u (bewoners en bedrijven) kunnen betekenen. Wij vragen u om eerst op deze website te kijken voor het antwoord op uw vragen en de laatste actualiteiten. Hieronder vindt u informatie voor inwoners van Maastricht, bijvoorbeeld over de gemeentelijke dienstverlening en (hulp)initiatieven. En daarnaast is er een aparte pagina met informatie voor ondernemers. Heeft u nog vragen? Bel 043-3504040. Landelijk is de Luisterlijn beschikbaar. Bel nr. 0900-0767.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.