Amby meest leefbare buurt van Limburg volgens Nextdoor

De buurt Belcrum in Breda is op Burendag uitgeroepen tot Gouden Buurt van Nederland 2020. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Nextdoor naar de leefbaarheid van buurten in het hele land. Belcrum scoort gemiddeld het allerbeste ten opzichte van de overige 4 duizend genomineerde buurten in Nederland. Amby hoeft zich niet te schamen, want onze wijk had de hoogste scores van Limburg! In totaal hebben meer dan 21 duizend respondenten aan het onderzoek meegedaan. Er is onder andere gevraagd naar de mate van tevredenheid over de (groen)voorzieningen in de buurt, de samenwerking, het sociale contact, het onderlinge vertrouwen, en de veiligheid.

Vanuit de andere provincies hadden Amby en Belcrum concurrentie van de wijken Oog in Al in Utrecht, Buitenveldert in Amsterdam, Bezuidenhout in Den Haag, Heijenoord in Arnhem, Parc Sandur in Emmen, De Velden in Almere, Woolderes in Hengelo, Zuiderburen in Leeuwarden, Beijum in Groningen en het dorp Westenschouwen in de provincie Zeeland. Deze buurten hadden ook een hoge leefbaarheidsscore en maakten als provinciewinnaar tevens kans op de landelijke Gouden Buurt Award titel.

SBS6-programma Hart van Nederland heeft in een rapportage aandacht besteed aan de deelname van Amby. Deze rapportage via onderstaande links te zien:

https://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2020/23-september-2020-vroeg/ (vanaf 03:30)
https://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2020/23-september-2020-laat/ (vanaf 16:59)


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.