Vaststelling Omgevingsvisie Maastricht

Op dinsdag 6 oktober 2020 werd de Omgevingsvisie Maastricht 2040 behandeld in de Maastrichtse gemeenteraad en deze werd vervolgens vastgesteld na een schriftelijke stemming. In deze Omgevingsvisie staat beschreven hoe de gemeente Maastricht de fysieke leefomgeving van Maastricht wil ontwikkelen en beheren tot 2040. Daarnaast richt de visie zich op nieuwe ontwikkelingen in de stad. Samen met Arcadis heeft de gemeente een digitale, interactieve versie van de omgevingsvisie ontwikkeld. Met deze digitale tool kan snel een indruk worden verkregen van de verschillende onderdelen van de omgevingsvisie.

Klik hier om de digitale tool te openen.

De Omgevingsvisie Maastricht 2040 bestaat uit 2 delen. Deel 1 is de integrale visie voor de fysieke leefomgeving. In deel 2 worden onderwerpen als mobiliteit, wonen en energie uitgewerkt. Daarnaast hebben we een publieksversie gemaakt. Deze documenten kunt u hieronder downloaden:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.