Doseerlicht Ambyerstraat Noord binnenkort verwijderd

Voor en tijdens de bouw van de A2-tunnel maakte sluipverkeer veel gebruik van de Ambyerstraat Noord. De gemeente heeft toen een doseerlicht geplaatst om de overlast in de wijk te verminderen. Na de openstelling van de A2-tunnel eind 2016 is het doseerlicht alleen beperkt gebruikt. Sinds september 2020 is het doseerlicht al volledig uitgeschakeld, want bij incidentele drukte wordt het verkeer al via de verkeerslichten bij kruispunt Kruisdonk gedoseerd om overlast in de wijk te voorkomen. De verkeerscijfers van de afgelopen jaren (2016-2020) laten een afname zien van verkeer op de Ambyerstraat Noord. Op basis van die ontwikkeling wordt het doseerlicht daarom verwijderd en niet meer vervangen. Wanneer: in een van de komende maanden.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.