Halloween in Amby

Nederlands

Halloween is een super (griezelige) manier om samen met de buurtbewoners van Amby iets te organiseren voor jong en oud. Voor jouw eigen (klein)kinderen, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of buurtgenootjes. Schrik niet als je er zelf ook plezier aan beleeft! Tussen 16.00 – 19.30 uur zullen de kleine monsters (prinsessen en ridders mag natuurlijk ook) aanbellen bij de huizen die de Halloween poster hebben ophangen voor de bekende trick-or-treat, een snoepje. Denk eraan dat het donker is en de poster dan ook goed zichtbaar moet zijn, zet dus eventueel kaarsjes/lampjes buiten!! De poster is te krijgen bij het buurtplatform Amby en bij de Plus Amby, waar je tevens Halloween (liefst verpakt) snoep kunt kopen.

Waar zijn we nog naar op zoek?
GRIEZELPLEKKEN (HAUNTED HOUSE) versierd huis/tuin/garage voor op onze griezelroute (te denken aan spinnenwebben, spoken, heksen, enge geluiden). Je mag op de griezelplek ook griezelige opdrachten bedenken, dat maakt het nog spannender. Laat je creatief brein erop los gaan of zoek eens op internet, want het hoeft niet duur te zijn!!! Iedereen (jong en oud) die niet aan de trick-or-treat route meeloopt, kan ons helpen met de griezelplekken. Je kunt dit ook met jouw vriendengroep samen organiseren. We willen jong en oud hierbij betrekken. Wil je deelnemen met jouw griezelplek, geef je op voor 25 oktober 2021, dan kom jij op onze griezelroute. Dit kun je doen via info@buurtplatform-amby.nl / 06-36408424. Volg ons via de facebookgroep “Halloween in Amby” voor de laatste updates of geef je daar op.

Wil je wel iets doen, maar is een griezelplek maken niet jouw ding, ook dan ben je welkom. Het Buurtplatform Amby, afdeling Events, zoekt naar Halloween-liefhebbers, liefst gevarieerde leeftijden (vanaf de brugklas), om er een event van te maken, waar jong en oud jaarlijks naar uitkijken! Denk je “dit is iets voor mij” of heb je veel creatieve ideeën, laat zeker van je horen via eerder genoemde contactgegevens.

Programma voor de kleine monsters van groep 1 t/m groep 8:
Tussen 16.00 – 17.30 uur kun je een plattegrond/stempelkaart ophalen bij het griezelhuis (Villa) in het Severenpark om te kunnen starten met je trick-or-treat route en het bezoeken van de griezelplekken (waar je een stempel ontvangt). De plattegrond met griezelplekken (tevens stempelkaarten) kosten 1,- per monster. Om 18.30 uur verwachten we de jongste monstertjes (van groep 1t/m groep 4) weer terug in het Severenpark voor de bekendmaking van het origineelste Halloweenkostuum. Je wint hiermee natuurlijk een prijs. Na het lopen van de griezelroute, ontvang je bij het inleveren van de (volle) stempelkaart heksenranja en een marshmallow om te roosteren. Wanneer de jongste monstertjes richting huis gaan, begin het griezelen voor de oudere monsters weer in het park. Zij kunnen dan hun stempelkaarten komen inleveren, heksenranja drinken en marshmallow roosteren, met tot slot de prijsuitreiking om 19.30 uur.

Via onze facebookgroep: “Halloween in Amby” zullen we na 31 oktober foto’s plaatsen van alle griezelplekken, daar geven we jullie de tijd om te stemmen wie jullie het origineelst vonden. De origineelste griezelplek wint ook een mooie prijs! Buurtplatform Amby geeft een griezelige voorzet, maar alleen samen kunnen we de Halloween in Amby tot angstaanjagend succes maken en de spoken volgend jaar weer begroeten. Wij hopen jullie allen te zien op 31 oktober!

English

Halloween is a fun and spooky occasion, and a great way to bring young and old together in the neighbourhood of Amby. Children, grandchildren, brothers, sisters, nieces and nephews, cousins, and friends. And grown-ups can enjoy the fun too! Between 4:00 PM and 7:30 PM on 31 October, the little monsters (and princesses, knights, etc) will go trick-or-treating – walking from house to house, ringing the doorbells of houses displaying the special Halloween poster, and hoping for some sweets. Remember, it will be dark so the poster needs to be clearly visible. You could illuminate it with some candles or fairy lights. You can pick up a poster from Buurtplatform Amby (the Amby Community Platform, at Ambyerstraat-Noord 78) or from the Plus supermarket on Severenplein, where you can of course also buy Halloween sweets (preferably in wrappers for hygiene reasons).

How else you can get involved?
HAUNTED HOUSES AND OTHER SPOOKY LOCATIONS: We’re looking for people who would like to decorate their house, garden or garage as a haunted house or spooky location to feature in our Halloween route. Cobwebs, ghosts, witches, scary sounds – that kind of thing. You could also think up some spooky tasks to make it even more exciting for the kids. Get creative or look for ideas on the internet; it doesn’t have to cost much! Everyone – young and old, groups and individuals – who isn’t planning to go trick-or-treating can help out with the spooky locations. If you would like to create a spooky location, register before 25 October 2021 to be included in the Halloween route. Contact us at info@buurtplatform-amby.nl, on 06-36408424, or through Facebook. Follow our Facebook page ‘Halloween in Amby’ for the latest updates.

If you’d like to help out but spooky locations and haunted houses aren’t your thing, then there are other ways too. The Buurtplatform Amby has an Events department, which would love to welcome more Halloween fans of all ages (secondary school-age and older) to help us make this an annual event. If this appeals to you, or if you’re full of creative ideas, please get in touch (info@buurtplatform-amby.nl, 06-36408424, or through Facebook, as above).

Programme for the little monsters from year 1 to year 8 (primary school children):
Between 4:00 PM and 5:30 PM, you can pick up a map/stamp card at the Haunted House in Severenpark ( the big grand villa) before setting off on your trick-or-treat route and visiting the haunted houses and other spooky locations where you can get your card stamped. The map showing all the haunted houses and other spooky locations (which is also a stamp card) costs €1 per ‘monster’. At 6:30 PM, we will be waiting for the youngest monsters (primary school year groups 1-4) to arrive back at Severenpark, where we will announce the winner of the most original Halloween costume competition. The winner will of course receive a prize. Every child who completes the route and hands in their fully stamped card can enjoy a cup of ‘witch’s squash’ to drink and a marshmallow to toast. Once the youngest monsters have gone home, the spooky happenings for the older monsters will start in the park. They can hand in their stamped card, drink some ‘witch’s squash’ and toast a marshmallow while they wait for the prizes to be awarded at 7:30 PM.

We will post photos of all the haunted houses and other spooky locations on our Facebook page ‘Halloween in Amby’ in the days after Halloween. You can then also vote for the most original one, and the one with the most votes will also win a prize! Buurtplatform Amby will get the festivities started, and together we can we make the Halloween event in Amby a spooky success, this year and in years to come. We hope to see you all on 31 October!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.